Fangst av fisk på Trinidad

trinidad-tobago 1998 trinidad-tobago

Klikk på et bilde for å forstørre

 

 

For å starte med begynnelsen. Turen foregikk i September og vi begynte med et par dager på Trinidad først, fordi jeg ønsket å se om jeg kunne fange den virkelige Aequiens pulcher. Nå senere tror jeg nok at jeg skulle brukt mere tid på Trinidad. Men gjort er gjort. Vi kom til Port of Spain på kvelden og etter å ha ventet i over en time for å komme gjennom emigrasjonen og tollen ble vi nesten angrepet av Taxisjåfører som ville kjøre oss. Alle mann ville kjøre oss in til sentrum av Port of Spain og alle hadde et spesielt Hotel for oss.

Når vi kom til dette "spesielle" Hotellet som het Trin-Bago forkortet for Trinidad -Tobago og vi hadde akseptert prisen, kunne vi gå ned til en China restaurant for å få oss noe mat og ikke å forglemme noen kalde øl.

Når du har ventet i kø, for å komme gjennom emigrasjonen, tollere og argumentere med en dørvakt angående taxi,og senere funnet ut at du hadde betalt ham med Amerikanske dollar, isteden for Trinidad dollar som ikke var verdt så mye, da fortjente vi noen kalde øl.

hotel

Etter frokos dagen etter trengte vi en bil, og det måtte være en type Hi Ace, for vi måtte ha plass til all vår baggasje. Vi var heldige, og fikk tak i en 8 seters van, den var ikke for stor. Jeg var noe nervøs, jeg hadde aldri kjørt bil på venstre side av veien, handgear på feil side, men etter noen timer gikk det bedre, selv om det ble en del skraping ved girskifte. Men det ble som sagt bedre etter hvert, selv om det ble noe pussing av tannhjulene i gearet. Men vi skulle ikke ha bilen i mere enn to dager, so det gikk bra.

Vi kikket på kartet for å bestemme hvor vi skulle dra. Vi bestemte oss for å ta Eastern Main Road, fordi denne veien ville krysse flere elver og bekker som kunne være interessante. Vi kjørte ikke veldig langt før vi så en liten elv som vi syntes vi måtte kikke på. Elven ligger like før landsbyen Arima. Vi tok med plastikk poser, kastenett og de mindre handnettene, Tetra Test utstyr får å ta prøver av vannet, selvsagt kamera og da var vi klare.

Vannet var ikke helt klart, og det var mye søppel i elven, men det kom av hyttene(husa) som lå på oversiden bare kastet søppla ned skråningen mot elva. Så jeg bestemte meg for at her trodde jeg ikke jeg ville bade/dykke, ikke det at jeg er pysete, men dette var begynnelsen på turen og jeg ønsket ikke å bli dårlig med en gang, vi hadde fire uker foran oss, og jeg ønsket ikke å havne på sykehus for å bli pumpet.

Vi fanget noen Tetra typer, Hypostomus(?)

Guppy og Ancistrus sp.

Aequidens pulcher.

Etter at vi hadde tatt vannprøver GPS possisjonen, temperaturen og lagt våre fiskeposer i fiske kassen vi var klare for neste biotop. Vanntemperaturen var 25°C, pH 7.5, dH 4, kH 7 and nitrite 20.1>, og mS was 270 og luft temperaturen var 31°C. Datoen var 29 September 1998 og GPS possisjonen var 10°37'69"N og 61°19'38"W. Den neste biotopen kom etter at vi hadde passert den lille byen ARIMA. Men, før vikom så langt bestemte vi oss for lunsj, og kaldt drikke.

Til den neste biotopen var det ca 6 km øst for Arima, og ca 3 km før Valencia. Denne lille elven førte ikke mye vann for øyeblikket, så vi brukte bare våre håndnett for å fange fisk som svømte i overflaten. Dette var mest Guppy og noen Tetra også.

Jeg bestemte meg for å gå lengre opp i elven, men fanget ingenting annet, så jeg bestemte meg for en liten snarvei tilbake til bilen og da passerte jeg en liten dam. Vel jeg går ikke forbi en slik dam uten å sjekke hva som finnes der, og her fant jeg noen fine Guppy, noen Tetra og en Rivulus type (Killifisk) denne var veldig fin.

Vanntemperaturen var 25°C, pH 5,5- dH 3-, kH 0 og mS 90. Vi sjekket andre elver også, men der fant vi ikke noe nytt så vi fortsatte opp mot nordkysten til et sted som het Toco. Der var det ikke noe Hotel, men vi var heldige, det var en leilighets blokk som hadde leiligheter for salg. Vi var ikke interesserte i å kjøpe, men damen som hadde en kiosk der fortalte meg at vi kunne leie en leilighet, og det var perfekt for oss.

Vi hadde med oss utstyr til camping hvor som helst, men nå fikk vi jo senger og tak over hodet. Perfekt. Så vi bestemte oss for å kjøre ned til "sentrum" av Toco for å kjøpe oss kveldsmat. Dagen etter started vi på veien tilbake til Port of Spain, vi måtte finne oss en overnattings plass og det fikk vi på Airport Hotel. Før vi kom så langt fant vi en bekk and jeg sa at vi sjekker denne for å se om det er Killifisk der, og det var det.

Bildene er ikke gode, så jeg vil forsøke å ta noen bedre bilder senere, men de skulle gi dere en formening om hvordan fiskene ser ut. Jeg tror at det er "Rivulus hartii".

Temperaturen på vannet var 27,4°C - pH 6- dH 7 - kH 4 - mS 780 og Nitrit lavere enn 0,1> luft temperaturen var 32,5°C. GPS possisjonen var 10°45'64"N og 60°57'28"W.

Toco biotop hvor vi fanget (tror jeg) Rivulus hartii.

 

Så da var vårt besøk på Trinidad over, men hvem vet, kanskje drar man dit igjen.

 

Alf

 

E-mail Alf Top Home page

DISCLAIMER: Statements made on this page are not herewith made available for the purpose of zoological nomenclature
under the International Code of Zoological Nomenclature.