Levendefødere

 

Klikk på et bilde for å forstørre

 

[prologue]

 

 
 

 

Poecilia caucana

Til høyre en hunn av Poecilia caucana.

Under; En hanne av Poecilia caucana.

guppy

Hei alle sammen, til alle dere som tror jeg bare har cichlider, må jeg nok skuffe noen å glede andre. Jeg har faktisk levendefødere, og de kan være interessante nok. De finnes mange steder, selv om sør og sentral amerika er de stedene det finnes mest. Sentral amerika er nok rikest på levendefødere og utvalget er stort der. Men vi finner som sagt levendefødere også i søramerika. Ja det finnes også levendefødere i Europa, men de er utplasset. De ble utplassert når de mente at de skulle hjelpe til, med utrydding av Malararia myggen. Noe hjalp det nok, men det er nok andre grunner til at faren for Malaria i Europa ikke er så stor i dag. Jeg fanget for eksempelvis Gambusi affinnis i en fontene i Nice i sydfrankrike, og Guppy finner man vel nesten jorden rundt. Utplassert i begynnelsen som Gambusian for å prøve å utrydde Malariamyggn. Jeg har fanget Malariamygg her i Norge også, men den er foreløpig ikke bærer av malaria, men kanskje det kan skje når global påvirkning øker temperaturen. Levendefødere finnes i mange størrelser, utseende og farver. Alle kjenner vel Guppyen, og vet hvordan den har blitt oppdrettet på farver, useende på hale, og tegninger på kroppen.

Bilde fra en biotop bekk nær vårt Hotel hvor det var bl.a. mye Guppy.

 

Villguppy.

Dette gjelder vel mange typer levendefødere, vi kjenner til oppdrettet med Sverddragere, Platy, og Mollytyper.

La meg starte med temperaturen, de levendefødene fiskene er veldig tolerante og hardføre. Da tenker jeg helst på viltformene. De som er oppdrettet og manipulert med, er nok ikke like hardføre. Men om vi holder en temperatur rundt 25°C. vil nok det være bra for de fleste typene, men man bør sjekke temperaturen til de forskjellige. Jeg skal prøve å informere om kravene til de typene som jeg viser.

Poecilia caucana finnes i forskjellige biotoper og tåler også en del forskjeller på temperaturen, uten om en god vannkvalitet stiller vel ikke fisken så store krav. Jeg har vel fanget P. caucana på flere plasser, og den siste biotopen var ute i Villavicencio i Colombia.

Fisken hører vel ikke til de mest fargerike og er vel lette å kjenne igjen på flekken i ryggfinnen, ellers har den et blåaktig farveskjær på kroppen.

 
 

 

Poecilia picta

Ja dette er en flott fisk, det sies at du bare kan holde den i tre generasjoner, så jeg får se hvordan det går.

 

Fisken heter Poecilia picta, og dette er en oppdrettet variant som går under navnet Poecilia picta Rød. Fisken er da flott i naturformen også og jeg fanget den bl.a. i noen diker/små vanngrøfter, rett på utsiden av Hotellet, blant Guppy. I begynnelsen trodde jeg det var bare Guppy, men ved nærmere titt så vi at det var P. picta der også. Vannverdiene var følgende pH 6,8 og dH 3, vanntemperaturen var klokken 12.00, var 31 grader.

31°C - 6.8 3 - - - -

 


Her ser vi fiskene står tett.

 

 
 

 

Poecilia wingei

uy iu yg
guppy

 

 
 

 

Limia nigrofasciata

 

Limia nigrofasciata er kanskje bedre kjent som Pukkelimia

 

 

 

 

 

 
 

 

Limia melanogaster

uy iu yg
guppy

 

 

 
 

 

Limia perugia

guppy uy ght fuyrtf

 

 

 
 

 

Limia dominicensis

uy iu yg
guppy

 

 

 
 

 

Alfaro cultratus

guppy uy ght fuyrtf

 

 

 
 

 

Phallichthys amates

uy iu yg
guppy

 

 

 
 

 

Girardinus uninotatus

guppy uy ght fuyrtf

 

 

 
 

 

Phalloceros caudimaculatus

uy iu yg
guppy

gvhiuhiu hgh g

 

 
 

 

Poecilia salvatoris

guppy uy ght fuyrtf

 

 

 
 

 

 

Cichlid Power,

Alf

 

DISCLAIMER: Statements made on this page are not herewith made available for the purpose of zoological nomenclature
under the International Code of Zoological Nomenclature.