Ivanacara

Röemer

(formerly Nanacara)

 

Klikk på et bilde for å forstørre

 

 

 

 
 

 

 

Ivanacara adoketa

Ivanocara adoketa, hunn.
Ivanacara

Denne fisken er en av de flotteste fiskene jeg har, da jeg så bilde av fisken for første gang tenkte jeg på Japanske Samuraikrigere med maske.Farven varierer fra lyse grå til nærmest rosa. Jeg håper at du skjønner hva jeg mener når du ser bilde av fisken. Som yngel er de kanskje ikke all verden,da går farven i det brune,men når de blir 3-4 cm og begynner å farve ut. Da begynner du å få et inntrykk av hvordan fiskene kommer til å se ut. Det kan se ut som om fiskene kan være noe vriene å få i lek, og noen som har hatt fiskene og hatt dem i lek, har opplevd at eggene blir spist eller blir borte. Første gangen de lekte hos meg var pH'n nede på 6 og det så ut til å passe fiskene bra, I hvertfall gikk det som det normalt skal. De passet på eggene og når de klekte ble de flyttet til en grop i sanden. Når yngelen ble frittsvømmende ble de foret med artemia og det gikk ned på høykant.

 

Ivanacara adoketa, hanne.
adoketa male

 

yngel

Yngelen kan gå i det brunaktige som vanlig cichlideyngel, men ved en 3-4 cm. begynner de å farve ut, og du kan se hvor flotte de begynner å bli.

 

 
 

 

Ivanacara bimaculata

Ivanacara bimaculata.
adoketa male

 

 

 

 
 

 

Vel dette var litt informasjon av slekten Ivanocara, det er så langt ikke mange i denne slekten, kun to og den andre er Ivanocara bimaculata, og klarer jeg å få tak på den skal jeg selvsagt dele informasjonen med dere.

 

 
 

 

Cichlid Power,

Alf

 

DISCLAIMER: Statements made on this page are not herewith made available for the purpose of zoological nomenclature
under the International Code of Zoological Nomenclature.